ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ !!!

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

     Στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος κατοικεί ένα συνοθύλευμα λαών (Aλβανοί, Σλάβοι, Βούλγαροι, Έλληνες, Τσιγγάνοι, Εβραίοι κ.ά.), που πριν από 70 περίπου χρόνια, κάποιοι πήραν την απόφαση να τους ονομάσουν " Μακεδόνες ", λόγω του ότι διέμεναν σε ένα μικρό κομμάτι της πρώην αρχαίας Μακεδονίας. Εμπνευστής (ή τέλος πάντων παρουσιαστής) αυτής της εντελώς ηλίθιας και ανιστόρητης απόφασης ήταν κάποιος ηγέτης της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με το όνομα Γιόσιπ Μπροζ (Τίτο).
     Στα 70 αυτά χρόνια, κάποιοι επένδυσαν επάνω σε αυτή την ιδέα εκατομμύρια δολλάρια - βλέπε Τζορτζ Σόρος - (για ποιον λόγο άραγε;).
     Έτσι, μέσα σε 3 γενιές όλο αυτό το συνοθύλευμα πίστεψε ότι είναι πράγματι " Μακεδόνες ", απόγονοι και συνεχιστές των αρχαίων Μακεδόνων. Ότι η γλώσσα που μιλούν είναι η " Μακεδονική ", η γραφή τους το ίδιο και άρχισαν να παρουσιάζουν " αλυτρωτικές " τάσεις!!!
     Αναφέρουν την Ελλάδα, ως την χώρα η οποία κατέχει παράνομα τμήμα της " πατρίδας " τους και εκδίδουν χάρτες με την " Μακεδονία " τους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν την Ελληνική Μακεδονία και την Βουλγαρική Μακεδονία (Πιρίν).


     Γεμίζουν τους δρόμους και τις κεντρικές πλατείες τους με αγάλματα αρχαίων Μακεδόνων (Φίλιππος Β',  Μέγας Αλέξανδρος), αλλάζουν τα ονόματα των οδών τους σε αρχαιοελληνικά μακεδονικά και προσπαθούν τέλος πάντων να οικειοποιηθούν την αρχαία μακεδονική ιστορία!
     Βέβαια, τα επιχειρήματά τους είναι εντελώς έωλα, και μόνο μειδίαμα προκαλούν, ιδιαίτερα στους ιστορικούς επιστήμονες.
     Εγώ, θα τους παραθέσω εδώ κάποια στοιχεία περί της ελληνικότητας της Μακεδονίας και αν μπορούν να τα αντικρούσουν παρουσιάζοντας δικά τους στοιχεία, που να αντέχουν στην λογική τουλάχιστον, τότε μετά χαράς να το συζητήσουμε!

                                        ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ " ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ "

     Το όνομά της Μακεδονίας προέρχεται από την Ελληνική Μυθολογία, που πέρασε στην κυρίως αρχαία ιστορία και που πρώτος την κατέγραψε ο Ηρόδοτος.
     Ο "πατέρας" της Ιστορίας, ο Ηρόδοτος, ονομάζει Μακεδονία την πέρα της Πρασιάδας λίμνης και του Δυσώδους όρους χώρα που ορίζεται προς Ν. από τον Πηνειό και τον Όλυμπο, άλλως «Μακεδονίς». Οι κάτοικοι αυτής, Μακεδόνες ή Μακεδνόν έθνος ήταν Ελληνικό φύλο και μάλιστα, ήταν κατ΄ εκείνον Δωρικό γένος που κατοικούσε πρώτα στη Φθιώτιδα επί Δευκαλίωνα, παρά την Όσσα και τον Όλυμπο επί Δώρου και που τελικά εκδιώχθηκε από τους Καδμείους και κατέφυγε στην Πίνδο.

     Στην Ελληνική μυθολογία υπάρχουν τρεις παραδόσεις για το όνομα της Μακεδονίας:
  1. Aπό το γενάρχη Μακεδόνα το γιο του Αιόλου (Ελιαν. απόσπ. 46).
  2. Από το Μακεδόνα το γιο του Λυκάονα (Βασιλέα της Ημαθίας), πατέρα της Πίνδου και
  3. Το όνομα οφείλεται στο Μακεδόνα το γιο του Δία και της Θυίας, κόρης του Δευκαλίωνα που απέκτησε τα τέκνα Άμαθον και Πίερον από το όνομα του οποίου ονομάστηκαν τα Πιέρια όρη.(Ησιόδου απόσπ. XXVI).

" ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 
    
     Η περίφημη φράση του Στράβωνος.
     Ο Στράβων ήταν αρχαίος Έλληνας ιστορικός, γεωγράφος και φιλόσοφος. Ειδικότερα, ως γεωγράφος, συγκαταλέγεται στους διασημότερους της αρχαίας εποχής.
     Γεννήθηκε από πλούσια οικογένεια το 63 ή το 64 π.Χ. στην Αμάσεια του Πόντου, όπου και πέθανε, σε ηλικία 90 περίπου ετών (λίγο μετά το 23 μ.Χ.).



ΣΚΥΛΑΞ, " ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ " - περί Μακεδονίας:


     Ο Σκύλαξ ο Καρυανδεύς ήταν εξερευνητής του 6ου αιώνα π.Χ., ο οποίος με εντολή του Δαρείου Α' εξερεύνησε τις ασιατικές ακτές πέρα από τον Ινδό ποταμό όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος.
     Καταγόταν από τα Καρύανδα της Καρίας.

(Αρχαίο Κείμενο)
     MAKEΔONIA: Από δε Πηνετού ποταμού Μακεδόνες εισίν έθνος και κόλπος Θερμαίος.
     Πρώτη πόλις Μακεδονίας Ηράκλειον, Δίον, Πύδνα πόλις Ελληνίς. Μεθώνη πόλις Ελληνίς και Αλιάκμων ποταμός, Αλωρός πόλις και ποταμός Λυδίας, Πέλλα πόλις και βασίλειον εν αυτή και ανάπλους εις αυτήν ανά τον Λυδίαν. Άξιος ποταμός, Εχέδωρος ποταμός, Θέρμη πόλις. Αίνεια Ελληνίς, Παλλήνη άκρα μακρά εις το πέλαγος ανατείνουσα, και πόλεις αίδε εν τη Παλλήνη Εληνίδες. Ποτίδαια εν τω μέσω το ισθμόν εμφράττουσα, Μένδη, Άφυτις, Θραμβηϊς, Σκιώνη, Κανάστραιον της παλλήνης ιερόν ακρωτήριον.
     Έξω Δε του ισθμού πόλεις αίδε. Όλυνθος Ελληνίς, Μηκύβερνα Ελληνίς, Σερμυλία Ελληνίς και κόλπος Σερμυλικός, Τορώνη πόλις Ελληνίς και λιμήν, Δίον Ελληνίς, Θυσσός Ελληνίς, Κλεωναί Εληνίς. Άθως όρος, Ακρόθωοι Ελληνίς, Χαραδρούς Ελληνίς, Ολόφυξος Ελληνίς, Άκανθος Ελληνίς, Άλαπτα Ελληνίς, Αρέθουσα Εληνίς, Βολβή λίμνη, Απολλωνία Ελληνίς.
     Εισί και άλλαι αν μεσογεία πολλαί. Εισί Δε και άλλαι Μακεδονίας εν μεσογεία πολλαί. Έστι δε κολπώδης. Παράπλους Δε περί τους κόλπους δύο ημερών. Μετά Δε Μακεδονίαν Στρυμών ποταμός' ούτος ορίζει Μακεδονίαν και Θράκην.
(Απόδοση στα Νέα Ελληνικά)

     MAKEΔONIA: Από τον Πηνετό ποταμό και τον Θερμαϊκό κόλπο αρχίζει το Μακεδονικό έθνος.
     Πρώτη πόλις της Μακεδονίας (είναι το) Ηράκλειον, το Δίον, η Πύδνα πόλις Ελληνική. Η Μεθώνη πόλη Ελληνική, και ο Αλιάκμονας ποταμός, η πόλη Αλωρός και ο ποταμός Λυδίας, η Πέλλα πόλη με βασίλειο και πλέοντας αντιθέτως από το ρευμα, πηγαίνει κανείς στον Λυδίαν. Ο Άξιος ποταμός, ο Εχέδωρος ποταμός και η πόλη Θέρμη. Η Ελληνική Αίνεια, το μακρύ ακρωτήριο της Παλλήνης που στο πέλαγος ανατείνει, και πόλεις στην Παλλήνη Εληνικές. Η Ποτίδαια στο μέσον του ισθμού παρεμβάλλει η Μένδη, η Άφυτις, η Θραμβηϊς, η Σκιώνη, και το Κανάστραιον ιερό ακρωτήριο της Παλλήνης.
     Έξω από τον ισθμό υπάρχουν οι εξής πόλεις: η Ελληνική Όλυνθος, η Ελληνική Μηκύβερνα, η Ελληνική Σερμυλία με τον Σερμυλικό κόλπο, η Ελληνική Τορώνη με το (ομώνυμο) λιμάνι, το Ελληνικό Δίον, η Ελληνική Θυσσός, οι Ελληνικές Κλεωνές. Το Ελληνικό βουνό Άθως με τους Ακρόθωους, η Ελληνική Χαραδρούς, η Ελληνική Ολόφυξος, η Ελληνική Άκανθος, η Ελληνική Άλαπτα, η Ελληνική Αρέθουσα, η Ελληνική λίμνη Βολβή, η Ελληνική Απολλωνία.
     Υπάρχουν κι άλλες πολλές Μακεδονικές πόλεις μη παραθαλάσσιες αλλά και κοντά στους κόλπους. Επίσης με πλοίο, (υπάρχουν πόλεις) σε απόσταση δύο ημερών από τους κόλπους. Μετά από την Μακεδονία ο ποταμός Στρυμώνας θέτει τα όρια ανάμεσα σε Μακεδονία και Θράκη.

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

     Τα ονόματα των Μακεδόνων βασιλέων, ευγενών και αξιωματικών, είναι ονόματα ελληνικότατα ως προς τη σημασία και τη γραμματική μορφή τους, άγνωστα όμως ή εντελώς σπάνια ή δηλωτικά άσημων προσώπων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Π.χ.

Αλέξανδρος, Αλκέτας, Αμύντωρ, Αντίγονος, Αντίοχος, Άτταλος, Βερικράτης, Βίλιππος, Βοραίος, Βρομερός,
Δάδων, Εκατερός, Κάσσανδρος, Κράτερος, Λαγίδας, Λάγος, Λιμναίος, Παρμενίων, Περδίκας, Πτολεμαίος, Σέλευκος, Αδέα, Βερενίκη, Θεσσαλονίκη, Κλεοπάτρα, Λανίκα, Νικάτα, Ολυμπιάς, Φιλωτέρα.

     Αν οι Μακεδόνες είχαν εξελληνιστεί και άρχισαν τότε, δηλαδή αφ' ότου εξελληνίστηκαν να παίρνουν ελληνικά ονόματα, θα έπρεπε να παίρνουν ως ονόματά τους, ονόματα των Αθηναίων ή άλλων Ελλήνων, ένδοξα. Τα ονόματά τους όμως ή άγνωστα ή άσημα ήταν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
     Ήταν επομένως δική τους αρχαιότατη γλωσσική κληρονομιά και ήταν λέξεις ελληνικές.
     Έχει έστω και ένας σκοπιανός "σλαβομακεδόνας" ένα όνομα από τα παραπάνω; Και εάν ναι, να μας αναλύσει την ετυμολογία του ονόματος αυτού στην γλώσσα του.

ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ





  Όπως παρατηρούμε, η γραφή των παραπάνω αρχαίων μακεδονικών νομισμάτων είναι καθαρά ελληνική. Ας μας παρουσιάσουν λοιπόν οι Σκοπιανοί νομίσματα των αρχαίων Μακεδόνων τα οποία να είναι τυπωμένα στην " Μακεδονική " γραφή!!!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ

     Η πρόταση είναι πάρα πολύ απλή και λογική:
     Να πάρει το όνομα με το οποίο παρουσιαζότανε στους επίσημους χάρτες μέχρι και το 1940.
     VARDARSKA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου