ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ !!!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    
    
     Σεπτέμβριος του 2000. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρών βουλευτής της Ν.Δ., μετά την αποπομπή του από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή (πρόεδρο τότε της Ν.Δ.) εξαιτίας διαφωνίας του σχετικά με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2000, ιδρύει τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ).

     Σαν κόμμα, αυτοτοποθετείται στον δεξιό χώρο, προσπαθώντας όμως να προσελκύσει ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα. Σημαία του, κυρίως τα εθνικά θέματα (πατριώτες ψηφοφόροι) και τα κοινωνικοοικονομικά θέματα (λαϊκοί δεξιοί και αριστεροί ψηφοφόροι).
     Μέσα σε μία δεκαετία ο ΛΑ.Ο.Σ θα καταφέρει να μπει δύο φορές στην Ευρωβουλή [2004 (4,12%) - 2009 (7,15%)] και άλλες δύο στο Εθνικό Κοινοβούλιο [2007 (3,80%) - 2009 (5,63%)].
     Τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα (ελέω Γιώργου Παπανδρέου και της ομάδας του) θα μπει στον μηχανισμό στήριξης, το λεγόμενο " μνημόνιο " προκειμένου να μπορέσει να δανειστεί για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της (βάσει των λεγομένων των τότε κυβερνώντων). Ο ΛΑ.Ο.Σ θα ψηφίσει το άρθρο 1 του 1ου μνημονίου που αφορούσε στον δανεισμό. Τα υπόλοιπα κόμματα, εκτός του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ντόρας Μπακογιάννη, θα το καταψηφίσουν.
     Τον Νοέμβριο του 2011μετά την αποτυχία του ΠΑ.ΣΟ.Κ να βγάλει από το αδιέξοδο την χώρα, την οποία επί 38 χρόνια το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Ν.Δ. οδηγούσαν στην καταστροφή, ο ΛΑ.Ο.Σ θα πάρει μέρος στην συγκυβέρνηση των δύο καταστροφικών για την Ελλάδα κομμάτων, προτείνοντας μάλιστα μετ' επιτάσεως ό ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης ως πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο (πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και αργότερα υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας). Τέσσερα βασικά στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ (Γεώργιος Γεωργίου, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Αστέριος Ροντούλης) θα πάρουν υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
     Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αρνούμενος να υπογράψει το νέο μνημόνιο αποχωρεί από την συγκυβέρνηση. Δεν αποχωρούν όμως μαζί του δύο του βουλευτές-υπουργοί (Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης) οι οποίοι δηλώνουν υπέρ του νέου μνημονίου, με αποτέλεσμα να διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. και να προσχωρήσουν στην Ν.Δ.
     Τον Απρίλιο του 2012 προκηρύσσονται εθνικές εκλογές.
     Ο ΛΑ.Ο.Σ στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 δεν θα καταφέρει να μπει στο Εθνικό Κοινοβούλιο παίρνοντας το ποσοστό του 2,90%. Το αποτέλεσμα αυτό θα έχει ως συνέπεια την αποχώρηση από το κόμμα 5 ακόμη πρώην βουλευτών του (Θάνος Πλεύρης, Γιώργος Ανατολάκης, Παύλος Μαρκάκης Κώστας Κιλτίδης και Κυριάκος Βελόπουλος). Όλοι τους θα προσχωρήσουν ή θα υποστηρίξουν την Ν.Δ. η οποία παίρνει την πρώτη θέση στις εκλογές μη μπορώντας όμως να σχηματίσει κυβέρνηση.
     Στις επαναληπτικές εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 το ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ θα πέσει στο 1,58%.
     Τι είναι αυτό που έφταιξε τελικά και ένα κόμμα από το μηδέν, κατάφερε να μπει στην Βουλή, να επηρρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας για δώδεκα χρόνια και ξαφνικά να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή;
     1) Ο ΛΑ.Ο.Σ δημιουργήθηκε και παραμένει ακόμη ως ένα καθαρά αρχηγικό κόμμα. Τον πρώτο (και μάλλον τελευταίο) λόγο έχει ο δημιουργός και πρόεδρός του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης! Αυτό έχει ως συνέπεια, κάποια στελέχη του να παγιδεύονται κάθε φορά από διάφορες αποφάσεις του προέδρου με τις οποίες δεν συμφωνούν, ξέροντας όμως ότι αν θα διαφωνήσουν, απλώς θα διαγραφούν πάραυτα! Εδώ πιστεύω ότι βρίσκεται και η αιτία της παραίτησης από τον ΛΑ.Ο.Σ  των πρώην βουλευτών του. Ένιωθαν συνεχώς " καπελωμένοι " από τον Καρατζαφέρη!

     2) Το κυρίαρχο σύνθημα του ΛΑ.Ο.Σ ήταν το " ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ " και πράγματι, το εν λόγω σύνθημα έφερε ψηφοφόρους στο κόμμα από όλες τις πολιτικές πλευρές. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης όμως δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την αγκαλιά της μάνας του Ν.Δ. Σε κάθε ευκαιρία τόνιζε ότι προέρχεται από εκεί και θα προσπαθήσει να ενώσει όλη αυτή την παράταξη, εξ ου και το " Δεξιά Πολυκατοικία " που εφηύρε! Με αυτή του όμως την τακτική, καπέλωνε πολιτικά τους ψηφοφόρους του κόμματός του που προέρχονταν από τον αριστερό χώρο, με αποτέλεσμα σιγά - σιγά να επιστρέφουν οι ίδιοι στον φυσικό τους χώρο γιατί, πολύ απλά, δεν ήθελαν να δεξιοποιηθούν με το ζόρι.

     3) Κάποιες προσωπικές του επιλογές (ακολουθώντας το σταρ σύστεμ των δύο μεγάλων τότε κομμάτων) ιδιαίτερα στην διαμόρφωση των ψηφοδελτίων πριν κάθε εκλογική αναμέτρηση ήταν εντελώς άστοχες και δημιουργούσαν κλίμα αστειότητος! Π.χ. Έφη Σαρρή, Ηλίας Ψινάκης... Όταν ευαγγελίζεσαι το αρχαιοελληνικό και χριστιανικό πνεύμα προχωράς μπροστά με γνώμονα την σοβαρότητα και τον σεβασμό σε αυτά τα ιδεώδη. Δεν μετατρέπεις το κόμμα σου σε " μεσημεριανάδικη εκπομπή "!!!

     4) Τα τελευταία 2 χρόνια, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με συνοδηγό του τον Άδωνι Γεωργιάδη (ο οποίος και τον εγκατέλειψε) επιδόθηκε σε μία " κομμουνιστοφαγία ", με αποτέλεσμα να διώξει και τους τελευταίους αριστερούς από το κόμμα του αλλά και να συσπειρώσει περισσότερο τα αριστερά κόμματα!

     5) Οι " εξυπνάδες, οι αστεϊσμοί και τα λογοπαίγνια " στις περισσότερες συνεντεύξεις του, ιδιαίτερα σε κρίσιμες ώρες για την χώρα, τον εξέθεταν πολιτικά και τον καθιστούσαν μη σοβαρό συνομιλητή!

     6) Η επιμονή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο αλλά και επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή φαντάζει ως λίγο περίεργη! Αν σκεφτούμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο άνθρωπος των Τραπεζών (ως πρώην διοικητής της όχι κρατικής Τράπεζας της Ελλάδος και υποδιοικητής της Κεντρικής Ευραπαϊκής Τράπεζας), ήταν το δεξί χέρι του Σημίτη όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ (ευρώ) με ό,τι αυτό συνοδεύεται και συνεπάγεται, είναι μέλος της περίφημης " Τριμερούς Επιτροπής " (για όσους γνωρίζουν), τότε συμπεραίνουμε ότι μάλλον " έβαλε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα "!!! Νομίζω ότι υπήρχαν πολύ καλύτεροι έλληνες της διεθνούς οικονομικής σκηνής την συγκεκριμένη περίοδο, από τον Λουκά Παπαδήμο! Όπως ο Βασίλειος Μαρκεζίνης!

     7) Ως συνέχεια του παραπάνω σχολίου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε συνεχώς ότι δεν δέχθηκε τον Φίλιππο Πετσάλνικο ως πρωθυπουργό γιατί θα μας οδηγούσε στην δραχμή. Από την άλλη, κατέκρινε Σαμαρά και Βενιζέλο για την υπογραφή του τελευταίου μνημονίου, λέγοντάς τους ότι πέσανε στην μπλόφα της Μέρκελ και ουδέποτε η Ευρώπη θα μας υποχρέωνε να βγούμε από το ευρώ γιατί δεν την συμφέρει. Άρα, από αυτό συνεπάγεται ότι ούτε με Πετσάλνικο πρωθυπουργό θα γυρίζαμε στην δραχμή γιατί ακριβώς δεν θα το επέτρεπε η Ευρώπη!!!

     8) Οι περισσότερες επιλογές του ως προς τα στελέχη του αποδείχτηκαν λανθασμένες, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τον εγκαταλείψουν με την πρώτη εκλογική αποτυχία!

     9) Η αντίδρασή του έναντι αυτών των στελεχών ήταν ακραία, καθιστώντας τον από θύμα, θύτη! Τους έλουσε με διάφορα κοσμητικά επίθετα και έβγαλε κάποια άπλυτά τους στην φόρα! Ανέφερε για κάποιους από αυτούς, ότι ενώ γνώριζε ή είχε ακούσει ότι είχαν κάνει κάποιες ατασθαλίες, προσπαθούσε να τους καλύψει επειδή " ήταν δικά του παιδιά "! Οποία παραδοχή με το " Όλοι ίδιοι είναι "!!! Και μόνο στην υπόνοια, έπρεπε από την πρώτη στιγμή να τους τραβήξει το αυτί και να τους στείλει εκτός κόμματος! Έτσι κάνουν οι σοβαροί πολιτικοί αρχηγοί που σέβονται την χώρα τους και τον λαό της!!!

    10) Το σοβαρότερο λάθος όμως του Γιώργου Καρατζαφέρη για το οποίο και ονομάστηκε " κωλοτούμπας " είναι το ότι εκεί που έφτυνε, έγλυφε! Πόσες φορές προσπάθησε να πλησιάσει την Ν.Δ. και επί Κώστα Καραμανλή και επί Αντώνη Σαμαρά; Κάθε φορά τον έδιωχναν κακήν κακώς! Κάθε φορά ο ίδιος τους επέκρινε ως " άσχετους " , " ανίκανους ", " προδότες ", " άεργους " κ.λ.π. και μετά από λίγο τους καλούσε να συνεργαστούνε! Μέχρι και μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012, και ενώ 2 βουλευτές του (Βορίδης και Γεωργιάδης) τον είχαν εγκαταλείψει πηγαίνοντας στην Ν.Δ., πήγε να συζητήσει ό ίδιος με τον Σαμαρά για προεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων τους, με αποτέλεσμα να μην τα βρούνε και να του φύγουν άλλοι 5 βουλευτές του. Καθόλη την διάρκεια όμως της προεκλογικής περιόδου πριν την 6η Μαϊου, ό ίδιος επανελάμβανε την γνωστή φράση για τον Σαμαρά " Άπαξ προδότης, πάντα προδότης ". Και όμως, ό ίδιος δέχτηκε να πάει να συζητήσει για συνεργασία μετά τις εκλογές με έναν " προδότη ". Αυτά οι πατριώτες δεν τα συγχωρούν, γι' αυτό και ο ΛΑ.Ο.Σ βρέθηκε στο 1,5%.

     Πιστεύω ότι τα λάθη του Γιώργου Καρατζαφέρη κάποια στιγμή θα διδάσκονται στην σχολή Πολιτικών Επιστημών! Όπως βέβαια, και τα θετικά του, γιατί κατάφερε να αναγεννήσει το πατριωτικό κίνημα και να δημιουργήσει ένα κόμμα από το μηδέν!!! Υπερεκτίμησε όμως τις νοηματικές του διαδρομές, με αποτέλεσμα να δει το τυρί αλλά όχι την φάκα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου